Sider

tirsdag 23. juni 2015

Bestemorsruter


Dette er et hekleteppe som jeg har "restaurert". 

Kanskje kan man si at det var med dette teppe det hele startet. Jeg husker jeg så et lignende teppe i blogglandia. Jeg hadde heklet en del før, og sett min mormor hadde et teppe i bestemorsruter.  Mormors teppe hadde hovedfarge svart, som var nok mer praktisk på den tiden. 

Jeg ble for alvor hekta på hekkel med dette teppe. Teppe ble lå ofte på en sofa eller stol som pynt, og ble rett og slett utslitt enkelte steder og jeg la det bort, for å ordne det senere. Senere ble MYE senere. En av grunne kan være at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle fikse teppe. Så fikk jeg et tips om at jeg kunne klippe ut de ødelagte rutene, hekle nye til å erstatte de ødelagte rutene. Teppe er heklet i tykt bomullsgarn. Heklenål nr 3,5
 I mitt garnlager var det MANGE smårester med tykt bomullsgarn. Så mye at jeg fikk nok til 60 nye ruter, som jeg kunne hekle på teppe. Dermed fikk teppe nye ruter i stedet for ødelagte og teppe ble en hel del større. Når jeg hadde heklet på alle rutene ville jeg ha en tykk kant rundt for å "ramme" inn teppe. Dersom noen lurer på hvor lang tid det tok, så tok selve kanten over en uke å hekle. 


  Jeg er fornøyd !

fredag 12. juni 2015

Arne og Carlos primulateppe

Første gang jeg så dette nydelige sommerlige blomstrende teppe designet av Arne og Carlos, visste jeg at jeg ville hekle et til meg selv.Jeg samlet alt jeg hadde av tykt ullgarn og satte igang. 
Det ble mange ulike fargekombinasjoner. 

Det er en enkel oppskrift, som jeg fant ved å google Arne og Carlos primulateppe. 
Teppe gir meg en ekstra god følelse fordi det er heklet av bare restegarn. 

Masse farger gir en god følelse av sommer. 

lørdag 6. juni 2015

Mitt arbeidsrom


Jeg er fornøyd med at selve rommet og møblene er hvit.  
Det føles mer rent og ryddig når man starter med en hvit base, og jeg jobber best med orden og system rundt meg.  

Alle møblene er fra Ikea. 

Dette rommet er bare mitt, og mitt lille fristed, her planlegger jeg undervisning og driver med små og store hobbyprosjekter.